Aigremont

Aigremont is een zuiver familiebedrijf dat in 1934 werd opgericht door Olivier en Marie Thiry, de grootouders van onze huidig afgevaardigd bestuurder Philippe Thiry.

Oorspronkelijk had de familie Thiry een slagerij en waren ze op zoek naar een manier om hun vetten te hergebruiken. Olivier Thiry zocht dus een oplossing om de dierlijke vetten afkomstig van de slagerij, die tot op dat moment gewoon werden vernietigd, toch nog op een nuttige manier te gebruiken. Uit die zoektocht vloeide het idee voort om margarine te gaan maken. In die tijd was het immers gebruikelijk om daar ook deels dierlijke vetten in te verwerken.

De productie verliep aanvankelijk volledig artisanaal maar heeft doorheen de jaren uiteraard een grondige evolutie doorgemaakt, zowel wat de grondstoffen als de productiemethodes betreft. Dankzij een beleid van continue investeringen kan de margarinefabriek vandaag bogen op een uiterst geavanceerde productie-uitrusting. De onderneming ontwikkelde zich dus van vleeshandel en occasioneel producent van margarine in haar beginjaren, tot een absolute specialist in vetstoffen. Vandaag biedt ze een uitgebreid productassortiment aan dat afgestemd is op de meest uiteenlopende types klanten en toepassingen.

En al zijn we resoluut op de toekomst gericht en besteden we veel aandacht aan de technische eigenschappen van onze producten, we blijven ook trouw aan onze familiale roots. Het merk OLMA (de samentrekking van de voornamen van onze oprichters Olivier en Marie) bestaat al sinds 1934 maar is nog steeds een van onze paradepaardjes!

Historiek

Historique

Kwaliteitsbeleid

Politique Qualité

Productiesite

Ligne 500g

Logistiek

Logistique_1

Productieproces

Fabrication